+382 30 550 554

Bulevar Revolucije G-11, 85000 Bar, Crna Gora

triangle
About Us

O saunama

Drvo za saune

Saune od finske omorike

Sauna od omorike je izolovana lamperijom od 14 mm od finske omorike, koja je veoma čvrsta, otporna, sa malo smole i prošarana čvorovima, zbog čega je i vrlo tražena. Zbog kvalitetnog materijala i niske cene, ova sauna je omiljena kako kod nas, tako i u svetu.  U sastav saune ulaze staklena vrata od parsol bronz sigurnosnog stakla od 8 mm sa bravicom i aluminijumskim šarkama.  Svetlo je ukrašeno abažurom od finskog belog bora, a samu saunu zagreva peć sa unutrašnjom komandom.  Uz saunu se dobija poklon – saunski paket koji se sastoji od peščanog sata, higro-termometra, kutlače i vedra od četiri litra, kao i esencija po želji (eukaliptus, borovina, lipa, breza, itd.).

Saune od finskog belog bora

Sauna je izolovana lamperijom od finskog belog bora od 15 x 95 mm, i to bez čvorova. Borovo drvo bez čvorova je vrsta bora koji se koristi kao osnovni materijal u izgradnji drvenih stambenih objekata u Skandinaviji.  Materijal u svom sastavu sadrži više smole od omorike, ali ta smola daje izvanrednu trajnost, čvrstinu i miris borovine koji se širi saunom. U standardnom izvođenju, ova sauna sadrži lux pojačane originalne abachi naslone i klupe, finska lux staklena/bronzana vrata sa abachi rukohvatima, kao i podne rešetke od borovine sa zaštitom za peć sa unutrašnjom komandom i kamenjem. Sauna od finskog belog bora svojim izgledom zaista pripada visokoj A klasi.

Saune od finskog aspena

Saune od finskog aspena su prvoklasne saune od laserski obrađenog drveta, bez čvorova i smole.  Aspen ili jasika iz roda Topulus (topola) je drvo bele boje, mekane, a prilično jake strukture.  Za potrebe sauna koristimo aspen iz Severne Evrope.  Takođe se i termički tretira.

Saune od termičkog aspena

Sauna je izolovana lamperijom od 15 mm od finskog termo aspena, koji pripada visokoj A klasi.  Koristi se u izgradnji sauna zbog svoje izdržljivosti i mogućnosti da se iskoristi u uslovima povećane vlage (spoljnji objekti, bazeni, itd.).  Drvo je tamne boje, bez čvorova, izuzetno tvrde građe i specifičnog mirisa.  Termo aspen sauna, kombinovanjem sa abachi drvetom koje je svetle boje, daje kontrast koji ispunjava i najzahtevnije ukuse.  Ukoliko se sauna izvodi kao ruska banja, najbolje je upotrebiti i specijalne termički obrađene daske za klupe, čime se može garantovati vek trajanja samog objekta.

Saune od abachi drveta

Abachi sauna je izolovana specifičnim, nežnim tropskim abachi drvetom, koje u svojoj strukturi ne sadrži čvorove. Unutrašnjost saune je kompletna u ovom drvetu sa Obale Slonovače, počevši od zidova, klupa, naslona, abažura rešetki, itd. Samim kvalitetom izvođenja pripada ekskluzivnim saunama. Saunska peć ima komandu na sebi, sa pripadajućim vulkanskim kamenjem. Uz saunu se dobija i poklon paket, koji se sastoji od peščanog sata, higrotermometra, kutlače i vedra od četiri litra, kao i esencije po želji (eukaliptus, borovina, breza, lipa, itd). Prozori na sauni mogu biti dodatna opcija, ukoliko želite da vaša sauna ima pogledom na vaše prateće prostorije.

Saune od kanadskog kedra

Sauna od kanadskog kedra pripada najdelikatnijim u celoj porodici exclusive. Kanadski kedar raste u severnoj Americi na zapadnom delu, kraj Tihog okeana, od Aljaske do Kalifornije i u oblasti Britanske Kolumbije u Kanadi. U svom standardnom izvođenju, ova sauna poseduje luksuzno izvedene klupe, naslone i rešetke od abachidrveta.  Takođe se odlikuje lux staklenim, bronzanim vratima finske proizvodnje i saunskom peći sa komandama na peći i odgovarajućim vulkanskim kamenjem. Po želji se može ponuditi opcija sa fibre optic osvetljenjem, prozorom i spoljnom komandom za peć.